La nostra Comunitat al Sínode

Responent a la crida del Papa Francesc a la participació del nombre més gran possible de persones, incloent-hi les d’altres confessions religioses o no creients, associacions i institucions, la nostra Comunitat es va reunir, el diumenge 6 de març al centre salesià Martí Codolar.

Els dies previs, un petit grup es va trobar per preparar la trobada; la sinodalitat, caminar junts, havia de començar ja entre nosaltres, proposant actuacions, escoltant-nos, tractant que fos la unitat entre tots l’autor essencial del programa.

Comencem la nostra trobada amb una pregària profunda i bella per la pau al món, tenint molt present la tragèdia bèl·lica a Ucraïna.

Després d’una exposició general del que significava el Sínode, el procés del qual culminarà l’octubre del 2023, ens vam distribuir aleatòriament en tres grups d’unes 10 persones per grup i, a més, hi va haver un quart grup que participava a la trobada a través de Zoom.

Érem conscients que no es tractava només de respondre unes preguntes sobre l’aportació específica al Sínode com a comunitat local de Barcelona dels Focolars sinó de meditar i reflexionar junts, perquè allò que sorgís fos fruit de l’esperit. Les respostes de cada persona s’escrivien en uns posts-it, que s’anaven enganxant a una cartolina; després d’una pausa, es van posar en comú les respostes, que incloïen els propòsits d’accions a realitzar com a fruit de la feina feta.

A continuació, va haver-hi un espai per comunicar notícies de la Comunitat i vam passar a escoltar una meditació de Chiara que ens impulsava a esforçar-nos per tendir constantment a la santedat durant els 40 dies de la Quaresma.