Festa de Nadal

Teníem la il·lusió de poder realitzar la Festa de Nadal d’aquest any, de forma presencial encara que també vam contemplar la possibilitat de la forma on line… Finalment, a causa de la pandèmia vam haver de celebrar-la, únicament, en format on line. Es va celebrar el diumenge dia 19 de desembre. Ens vam posar en contacte amb les comunitats locals de Calella, Lleida, Seu d´Urgell, Girona, Tarragona per compartir aquesta Festa. Per a preparar-la, es va demanar als membres de la comunitat que responguessin alguna o totes d’aquestes preguntes, perquè fos un acte participatiu i creat per tothom.

1.- Què és per tu el Nadal?

2.- Quines coses us fan sentir l’esperit nadalenc? (llums, regals, trobar la família, naixement de Jesús…)

3.- A qui cuidaràs aquesta Nadal? (a qui portaries l’esperit nadalenc?, a qui ajudaries aquesta Nadal?)

Les respostes es van donar en tots els formats, vídeos, cançons, poesies, composicions etc.

Text y fotos de la Comunitat de Calella

Poema «Caldrà la nit» recitat per Jaume Torrent

Lletra de la cançó «La Vírgen sueña caminos»

«El espíritu de la Navidad» de Montse Bravo

Text de la meditació «El somni d’aquell nen» de Chiara Lubich

Text i guitarra per Cèsar Roche

Es van rebre moltes aportacions, la majoria originals, creades per a la reunió. Van participar adults, joves i els nens, tots ells aportant segons les seves característiques i edats. Es va viure una Festa de Nadal adornada amb moltíssims matisos, tradicions, donant respostes a cadascuna de les preguntes. Finalment amb experiències concretes de qui ajudaràs o has ajudat aquest Nadal, es va comentar la darrera campanya de recollida d’aliments i diners per part de Fent Família, així com experiències d’ajudes a amics per part d’altres persones de la comunitat. També se’ns va demanar una col·laboració i ajuda en un projecte que s’està duent a terme a la ciutadella «El diamant» de Mèxic on s’ha instaurat un nou model ecològic de gestió de la ciutadella. Per a més informació sobre aquest projecte es pot fer amb el correu info@ciutatnova.org.

«El Nadal de debò» per Carles Pedragosa

 

Va ser un moment compartit de família en què vam celebrar una festa tan arrelada a les nostres vides.