Sopar solidari

El passat 24 de maig desafiant el mal temps vam trobar-nos per compartir un sopar solidari. En teníem moltes ganes, però les coses no van ser fàcils. Les prediccions de pluja feien impossible, tal com s’havia previst, poder realitzar aquest sopar a l’aire lliure. Gracies a la generositat de l’escola FEDAC Amílcar, que sense conèixer-nos de res, va obrir les portes del seu poliesportiu per aixoplugar-nos, vam poder tirar endavant el sopar.

Va ser una festa senzilla i en un ambient de família, on les relacions es construïen amb qui venia per primera vegada i on es refermaven amb qui ja ens coneixíem.

El sopar: auster per conscienciar-nos de la solidaritat que volem exercir.

L’ambient: festiu i amenitzat per un grup de joves que va preparar cançons per a l’ocasió i ens va fer participar activament del moment.

Els projectes: vius i explicats com a experiència personal d’implicació concreta:

Edugascar

Projecte vinculat a l’àmbit escolar de Madagascar, per a l’educació a l’amor i respecte a la natura en un país on la desforestació està avançant ràpidament i no hi ha desenvolupada una cultura del respecte i la cura de la natura. A aquest projecte va lligada la construcció d’un pou per a prendre consciència de la importància de l’aigua i la higiene.

Per fer aportacions: ES25 2100 4685 6902 0010 9885

Granja de l’Ombria

Per setmana Santa, un grup de joves van conviure amb un grup d’immigrants subsaharians, pendents de regularització, acollits a la Granja de l’Ombria. Això va permetre copsar les dificultats que suposa deixar el país, els amics, la família per aventurar-se i buscar una sortida millor a la seva situació. El resultat després d’un periple molt complicat és trobar-se sense papers, amb el que això suposa per al dia a dia.

Per fer aportacions i conèixer més: ES06 3159 0004 68233116 6617 http://granjadelombria.org/

Projecte fam 0

La FAO treballa per erradicar la pobresa i la malnutrició. Des de fa uns anys ha demanat l’ajut dels adolescents del Moviment dels Focolars, per col·laborar a fer un canvi de mentalitat i d’hàbits, conscient que si s’aconsegueix en les noves generacions, es pot assolir aquest objectiu. Al sopar, ens han explicat què s’està fent a Barcelona i a les escoles per conscienciar tothom d’aquest fet i ajudar-nos a no malbaratar menjar.

Tot plegat, ens ha eixamplat el cor. Acabant, l’alegria es constatava entre els que ens vam trobar, que ens vam sentir col·laboradors en primera persona d’un món més fratern.