24h GEN

Del 6 al 7 d’octubre ens hem aplegat a Castell d’Aro uns 35, entre nens, noies i nois i joves que formen part de la Generació Nova (GEN) del moviment dels Focolars. Som els gen4, Gen3, Gen2 (i alguns Gen1, eternament joves). El lema d’aquests dies ha estat: “24 hores gen”. L’objectiu era conèixer-nos i establir més vincles entre les tres generacions joves del Moviment dels Focolars en el nostre territori.

Dissabte, després de dinar, vam començar amb uns jocs divertits per trencar el gel, i tot seguit vam posar fil a l’agulla amb tallers de neteja, de jardineria i recollida de fruits al Mas Oliver que ens allotjava. Va ser un moment bonic, i, mentre treballàvem tots barrejats i ens ho passàvem pipa, es parlava sobre la vida GEN.

En acabar es va proposar fer un moment on poder compartir el que sentíem al voltant de la Via Làctia, tot recordant aquesta comparació que Chiara Lubich va proposar una vegada: “Qui compta les estrelles de la Via Làctia? No es poden comptar… Una via làctia nova, de joves, que donen continuïtat a l’ideal, per portar el món a Déu. I és veritat, sou vosaltres”.

Sopar de pizza per a tothom, seguit d’un moment de festa, cantant, jugant i fins i tot ballant!!! En aquest moment es va aprofitar per celebrar el pas de tres de nosaltres, Gen3, que finalitzaven la seva etapa i començaven la seva aventura amb els Gen2.

Tot això va ser intens, però… com no acabar aquest moment amb un agraïment a Déu pel que havíem viscut junts? I així va ser, moment de silenci acompanyat amb música i frases que ajudaven a parlar amb Déu i acabant amb la pregària universal del Pare i seguidament a dormir… (+ o-).

L’endemà, entre badalls i estiraments, ens vam posar a preparar l’esmorzar per agafar noves forces. Un passeig matutí ens va portar fins a l’església del poble per a la celebració dominical: Un moment sagrat, on Jesús-Eucaristia donava el sentit de tot el que havíem viscut i ens quedava per viure; una ocasió de col·laborar, animant amb els cants, les lectures, etc.

També les feines de la casa han sigut una oportunitat d’intercanvi entre generacions i tot i que inicialment costés o es volguessin evitar, després es feien amb alegria.

  La nostra mirada no es queda en el petit grup que som, el nostre horitzó arriba al món sencer… què podem fer per a “que tots siguin u”? Es presenta el projecte #Fam0, en sintonia amb els objectius de l’ONU: erradicar la fam del planeta per al 2030. Comencem per conscienciar-nos nosaltres mateixos del malbaratament alimentari que vivim i ens comprometem a fer accions de sensibilització en aquest sentit.

Què ens emportem d’aquestes 24h junts? Les paraules, i sobretot les cares, ho diuen tot: alegria, amor crescut entre tots, il·lusió, agraïment…

 I els pares, convidats a prendre cafè després del dinar de diumenge, l’aprecien seguida. És també un moment per a explicar-los el programa formatiu que treballarem amb els seus fills al llarg de l’any i per compartir junts com intentem acompanyar aquestes noves generacions.

Ho tenim ben clar: no serà l’última experiència d’aquest tipus! De moment, ens seguim veient en les activitats regulars de cada edat GEN però amb la certesa que som un cos que camina!!