Ordenació diaconal

Javier González, que va fer part de la comunitat dels Focolars de Barcelona durant 10 anys, va rebre el ministeri del diaconat a la Catedral de Sant Llorenç.

DIssabte 16 de novembre va tenir lloc a la Catedral de Sant Llorenç, a Sant Feliu de Llobregat, l’ordenació diaconal de F. Javier González Álvarez, de mans de Mons. Agustí Cortés Soriano, bisbe d’aquesta diòcesi veïna de Barcelona.

El Javier és membre del Moviment dels Focolars com a focolarí des de fa 34 anys, desenvolupant diversos serveis, per exemple, en el conjunt musical Genrosso, a Xile… Des del 2004 al 2014 va viure al focolar de Barcelona i actualment fa part del de Coslada (Madrid). Com una crida successiva, madura la seva vocació sacerdotal fruit d’un discerniment personal i col·lectiu dins del Moviment. Un cop conclosos els estudis de Teologia a la Pontifícia Universitat de Comilles, ara es va concretant el recorregut vers el sacerdoci amb aquest important pas previ de l’ordenació diaconal.

     

I per què al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat? La vinculació amb la aquesta diòcesi és afectiva i ho ha estat també laboral: el Javier va treballar a l’Administració Econòmica de la cúria diocesana durant cinc anys, mentre vivia a Barcelona. Com ell mateix explica en el vídeo de la Delegació Diocesana de MCS de Sant Feliu de Llobregat, aquests vincles li han portat a demanar-li al bisbe Agustí que sigui ell a ordenar-lo prevere, amb la possibilitat d’exercir després el seu ministeri eclesial a disposició del Moviment dels Focolars i de l’Església Universal.

La celebració es va caracteritzar per la seva senzillesa, dins la solemnitat dels ritus d’una ordenació diaconal, i per l’acompanyament d’una cinquantena de persones de la comunitat dels Focolars de Barcelona i d’altres indrets de Catalunya, que van fer-se presents a la Catedral de Sant Llorenç. El bisbe Agustí, durant l’homilia, va subratllar la dimensió de servei que comporta el diaconat, però no tant pels “serveis” determinats que un, com a diaca, pot fer, sinó pel fet mateix de ser “servidor”.  En certa manera l’ordenació del Javier ha resultat per a ell la concreció institucional d’una experiència de servei als altres que ell ja vivia.

 

Moltes felicitats, Javi!