Vivim el Nadal amb tu!

Aquesta va ser la idea que ens va moure per preparar la festa de Nadal de la comunitat dels Focolars a Barcelona: viure el Nadal amb tu, amb tu, amb tu… és a dir, amb tothom, en família, on tots fóssim protagonistes!

Repassem com va anar aquell diumenge 16 de desembre, per saber si ho vam aconseguir…

En arribar cap a les 18h a la sala de la Parròquia de Santa Eulàlia de Vilapicina ens vam trobar unes taules parades de festa, on ens vam anar seient… Res d’una sala d’actes, com si fos la taula d’un àpat de Nadal!

 Hi havia una mica de guirigall a l’entrada: uns portaven quelcom per menjar durant la festa: dolç, salat, begudes…; altres s’entretenien a endreçar els “quilos” d’aliments perdurables que tothom havia aportat solidàriament.

Poc a poc tots anem trobant un lloc i alguns participen de la festa dempeus, però amb tota la il·lusió: som una família molt gran!

 

 

Uns “personatges” del pessebre han cobrat vida i fan de presentadors: dos reis mags, la Verge Maria, una pastoreta… Ens aniran recordant els valors que celebrem al Nadal: Jesús, joia, compartir, família…

 

 

Jesús. El veritable protagonista del Nadal, és el seu aniversari! Per això muntem el pessebre a casa i entre tots, amb l’ajuda d’uns veritables mestres de la papiroflexia, fem uns angelets que podran decorar el naixement del Fill de Déu. Escoltem amb emoció aquella meditació de Chiara Lubich: “Han desallotjat Jesús”, i neix en el nostre cor el desig de posar-lo novament al centre del Nadal.

 

 

Joia, la que vam repartir aquella mateixa tarda a les àvies de la residència d’ancians de l’Amor de Déu. Els gen4 i gen3, infants i adolescents dels Focolars, vam anar tot just abans de la festa a passar una estona amb ells: els vam cantar nadales, els vam oferir uns nens Jesús de guix fets pels gen4, vam fer manualitats amb ells… Tot una excusa per viure el Nadal també amb elles.

 

Compartir. Els “quilos” d’aliments que havíem portat volien ser un signe, una manera de dir que volem convidar els més necessitats a la nostra festa de Nadal. A la foto, el moment posterior, amb la Gna. Rogelia, quan vam lliurar els aliments al menjador social de Nou Barris: gràcies a tots que ho vau fer possible!. Però a més, els i les gen3 van compartir amb nosaltres el projecte #Fam0, una iniciativa mundial de conscienciació per aconseguir un dels objectius de la FAO: eliminar la fam del món per a l’any 2030. Impressionant: ens ho estaven explicant amb gran convicció uns nois i noies que poden ser la primera generació “Fam0”!

 

 Família: així ens sentíem… I ho vam aconseguir entre tots: recitant poemes, cantant nadales, en grup i a diverses veus… fins i tot, un mag! I al final, foto de família, no podia ser d’una altra manera, però… foto amb boomerang!

 

 

 

 

 

 

Qui volia marxar d’aquella festa? Ningú no trobava l’hora… Cert que no sempre s’escoltava bé, que no tots van poder seure, però la joia de viure el Nadal junts era més gran! Ens l’hem emportada al cor i l’hem escampat arreu!