Amb el cardenal Omella

La cripta de la Sagrada Família ha estat el lloc escollit per compartir una tarda de família amb el cardenal Omella ahir diumenge 18 de març. A les 17h s’ha celebrat l’eucaristia, amb aproximadament un centenar de persones, i posteriorment, als locals parroquials, hi ha hagut espai per a la coneixença mútua i el diàleg entre el cardenal i la comunitat dels Focolars a Barcelona.

Tant infants com joves i adults han presentat a Mons. Omella, mitjançant testimoniatges personals o de grup i iniciatives vàries, com miren de viure l’espiritualitat de la unitat dels Focolars. Es feia palès que el mirar de posar en pràctica l’Evangeli canvia la vida de les persones i la realitat que ens envolta, com explicaven el Grup de Gestió Empresarial o el Grup del Diàleg entre persones de diverses conviccions.

En l’estona final de preguntes i respostes, el cardenal Omella ha pogut parlar des del cor als membres dels Focolars, amb missatges que es poden resumir segons aquestes idees:

  • Ja esteu sintonitzats amb la vida de l’Església. Allà on sou, sigueu llevat a la massa.
  • És molt important l’acció que desenvolupeu amb els joves i les famílies, per al bé del futur de la societat.
  • El jovent i les persones en general tenen fam de Déu. S’ha d’alimentar amb la pregària i el compromís social.
  • Sigueu coherents. Viviu i porteu arreu l’evangeli amb joia, amb el vostre testimoniatge.

Mons. Omella, convidant els presents a visibilitzar la família de l’Església, els ha anticipat algunes pinzellades del nou Pla Pastoral de l’Arxidiòcesi de Barcelona, que posa l’accent a certes actituds a treballar, més que objectius o accions, per tal de viure l’Evangeli.