Ciutat Nova

“Els altres i nosaltres?” ha estat el títol comú per als actes a Salt i Barcelona. Temàtica comuna, entorn al pluralisme i el conflicte, que eren els fils conductors de les últimes revistes. I diversitat de resultats, gràcies als diferents convidats a cada lloc i a la participació activa dels assistents.

L’edifici de la Biblioteca de la Facultat Blanquerna de Comunicació i Relacions Internacionals va acollir en una de les seves aules l’esdeveniment a la ciutat de Barcelona. De fet, l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura era coorganitzador de l’acte. Una dels seus membres, Alba Sabaté, va participar a la taula rodona, juntament amb Judith Jordà, intèrpret, traductora i activista social, i per últim, amb Salima Abdessamie, present també a Salt amb un altre rol. La moderació anà a càrrec del director de Ciutat Nova, Josep Bofill.

El diàleg va resultar molt enriquidor, donada la diversitat de perfils a la taula rodona: tres dones joves, però amb una formació i unes conviccions pròpies diferents, essent una cristiana, una musulmana i una sense creences religioses però “que creu en la vida”, així es va definir.  Durant l’intercanvi va emergir la idea que tot i creences diferents, compartien uns valors comuns, com ara inquietud per l’entorn, esperança, coherència, bondat… Amb el públic el diàleg va tocar amplament el conflicte palestí-israelià, a més d’altres aspectes com l’educació com a eina per facilitar la prevenció i provenció dels conflictes.

 

Veure video: